header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 
Mededeling

Van de TC: over LHC-zaalhockeyseizoen 2019-2020

Nieuws afbeelding 19-2

Het zaalhockeyseizoen zit erop en we kunnen stellen, dat het een productief seizoen is geweest. Niet alleen omdat we maar liefst 7 kampioenen hadden dit seizoen, maar zeker ook vanwege het plezier en de ontwikkeling die de teams en spelers hebben gehad en doorgemaakt!

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende teams.

Allereerst hebben de benjamins, de kabouters, de F-jeugd en de E- jeugd, die nog geen competitie spelen een aantal keren training gehad in de zaal. Dit om alvast wat kennis te maken met het hockeyen in de zaal, maar vooral om ook in de winter met hockey bezig te blijven. Wat we gehoord hebben, is er met veel plezier deelgenomen aan de trainingen die door trainers en jeugdleden is begeleid. Waarvoor dank! Ook het G-team is de zaal in geweest en heeft met veel plezier en inzet getraind zoals te zien is op facebook. Dank aan de vrijwilligers die dit georganiseerd hebben.

Vanaf de E8 teams wordt er competitie gespeeld, alleen nog geen stand bij gehouden. Plezier en ontwikkeling staan hierbij voorop, 1 jongens team en drie meiden teams, hebben deelgenomen aan de zaalcompetitie. Voor zover we dit kunnen beoordelen, is dit goed bevallen en is er fanatiek gespeeld.

Het eerste team dat zich kampioen mocht noemen waren de Meisjes D2. Op de laatste speeldag werd in en tegen naaste concurrent Arnhem met maar liefst 6 – 0 gewonnen, waarna ze niet meer waren in te halen. 1 van de coaches kwam zelfs nog speciaal eerder terug uit Zwitserland om dit mee te maken. Gefeliciteerd meiden en coaches!

De Meisjes D1 en D3 zijn beide netjes in de middenmoot geëindigd en hebben wisselend wedstrijden gewonnen en verloren. De inzet was er niet minder om, zeker niet op de trainingen. Wat is er fanatiek gespeeld met en tegen elkaar.

De jongens D1 is een team met spelers, waarvan sommigen als eerste de zaal in gingen dit seizoen. Waarschijnlijk waren ze wat te hoog ingedeeld, waardoor ze als laatste in de poule zijn geëindigd. Wel mooi om te zien hoe ze iedere maandag trainden en aan het eind altijd fanatiek tegen de Meisjes D3 speelden. Hopelijk kunnen ze de ervaring uit de zaal meenemen naar het veld voor het vervolg van de competitie.

De Meisjes C lijn, mag zich de meest succesvolle noemen van dit seizoen. Maar liefst alle drie de meiden teams, zijn in hun poule kampioen geworden.
Na een zinderende slotdag, mocht Meisjes C1 zich uiteindelijk toch kampioen noemen in de 1e klasse! Hoewel ze het nog even uit handen dreigden te geven toen ze de 1 na laatste wedstrijd verloren. Arnhem profiteerde gelukkig niet, waarna ze de laatste wedstrijd wel winnend wisten af te sluiten en zich kampioen mochten noemen. Meiden en coach gefeliciteerd!
Meisjes C2 volgde een week later en werd kampioen in de 2eklasse. Maar liefst 10x winst, 1 x gelijk en 1 x verlies. Goed gedaan Meiden en coach, jullie mogen je terecht kampioen noemen met 8 punten voorsprong op de nr. 2. In het laatste speelweekend moest Meisjes C3 nog wel even aan het werk, maar ook zij wisten de laatste 2 wedstrijden overtuigend te winnen, zodat ook zij het kampioenschap samen met de coaches mochten vieren. Ook hier uiteindelijk een overtuigende kampioen met maar liefst 9 punten verschil op de nr. 2.
Hopelijk kunnen jullie deze successen doorzetten naar het veldseizoen! Gefeliciteerd.

De Jongens C1 hadden een wat moeizame start van de zaalcompetitie, maar wisten in de laatste speelrondes toch nog wat wedstrijden te winnen, en een gelijkspel en een winstpartij tegen de uiteindelijk nr. 1 en 2 Haackey en Deventer. Goed gedaan jongens!

Meisjes B1 was met een erg jong team ingeschreven in de subtop klasse, o.a. met teams als EHV en HCM en Zutphen B1. Dit was te hoog gegrepen, maar ondanks dat hebben ze hard gestreden en het de tegenstanders soms erg lastig gemaakt. Als 4e in de poule eindigen met nog 1 team onder hen is een knappe prestatie en vooral leerzame ervaring. MB12C had het ook lastig in een voor hun zware indeling in de 1e klasse. Wat bij de trainingen vaak goed lukte, kwam er bij de wedstrijden niet goed uit. Hopelijk kunnen jullie het straks op het veld weer laten zien, want dat er talent in deze groep zit is voor ons wel duidelijk!
Dan de MB2, wat een ontknoping! Ik mocht daar zelf bij zijn en de spanning was om te snijden. Dit team, samengesteld uit speelsters van de MB1 en de MB3 wisten al snel een moeilijk verslaan team te worden. Alleen PW kon ze volgen, sterker nog, ze wisten op de laatste speeldag hetzelfde aantal punten te halen als de MB2, ook nog eens met een beter doelsaldo. Nadat op de laatste speeldag PW de eerste wedstrijd had gewonnen, maar Lochem ook zijn beide partijen, moest PW de allerlaatste wedstrijd spelen tegen Deventer. Ze moesten winnen om eerste te worden, een gelijkspel of verlies betekende dat de MB2 zich kampioen mocht noemen. Het leuke van zaalhockey is dat het snel gaat, maar soms ook onvoorspelbaar kan zijn. Met de supporters van MB2 op de tribune, wist Deventer een achterstand van 6 - 2 om te buigen naar 6 – 6! Wat een mooie wedstrijddag was dat. Dames en coach, van harte gefeliciteerd!
In de 3e klasse wist de MB3 een verdienstelijke derde plek te behalen. De laatste wedstrijd hebben ze gelijkgespeeld, tegen de latere kampioen Wageningen met 5 – 5. Ik heb ze helaas zelf niet kunnen zien spelen, maar de meiden kennende, hebben ze met veel plezier deelgenomen aan deze zaalcompetitie.

De Jongens B1 hadden het zwaar in de 1e klasse met teams als Bully en PW. Desondanks hebben ze wat wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Misschien hadden ze er zelf wat meer van verwacht, maar hopelijk kunnen jullie straks op het veld in de 1e klasse weer meedoen om de prijzen.

Meisjes A1 heeft met het hele team meegedaan in de competitie en daarnaast hebben een aantal meiden alvast kunnen wennen aan de senioren, door in te vallen bij Dames 2. De laatste speelronde werd helaas afgelast, waardoor ze uiteindelijk 4e zijn geëindigd. Bij winst had er nog een derde plaats ingezeten. Ook hier ging EHV er met de eerste plaats van door. Desondanks hebben ze met veel plezier gespeeld en getraind dit seizoen. Datzelfde geld voor de MA2. Hoewel als vierde geëindigd speelden ze met zichtbaar veel plezier. In de laatste speelronde thuis in Lochem knokten ze zich terug naar een voorsprong, waarna ze in de laatste seconden nog een strafbal tegen kregen. Deze werd echter mooi gestopt door de keepster, waarna ze de wedstrijd winnend afsloten. Altijd leuk om dit soort successen en ontladingen te mogen aanschouwen.

Over successen gesproken, de jongens A. Twee teams waren ingeschreven, waarvan de jongens A1 in de subtop klasse. De bedoeling was dat er met een combinatie team gespeeld zou worden in dezelfde poule, maar nadat dit niet mogelijk bleek te zijn, was het aan de flexibiliteit van de spelers te danken dat er toch met 2 teams gespeeld kon worden. En niet onverdienstelijk. JA12C werd overtuigend kampioen in hun klasse. 10 x winst en 77 goals voor!
Spannender was het bij de JA1. Op de laatste speeldag konden maar liefst 4 teams nog kampioen worden. Onderling werd er gespeeld en na de eerste winstpartij van de jongens waren ze erg dichtbij. Helaas verloren ze de laatste wedstrijd nipt en zijn ze uiteindelijk 2e geworden. Van de betrokkenen hebben we gehoord dat het bloedstollend moet zijn geweest. Dat maakt zaalhockey zo leuk!

Sinds een aantal seizoenen hebben we ons weer met twee damesteams kunnen inschrijven voor de zaalcompetitie. Met wat aanvulling vanuit MA, hebben beide teams na enige gewenning zich prima gemanifesteerd in de zaal. Dames 2 heeft een mooie inhaalrace gemaakt, en het de uiteindelijke winnaar van de poule nog knap lastig gemaakt. Ze zijn knap tweede geëindigd, maar wanneer je bedenkt dat ze 2-0 voor stonden tegen Westerduiven, had dit ook anders kunnen aflopen.
Dames 1 is zonder de laatste speeldag te spelen kampioen geworden. Helaas werd deze door het slechte weer afgelast, waardoor er niet meer gespeeld werd. Waarschijnlijk had dit niet veel meer uitgemaakt, want de voorsprong was al 5 punten. Dames gefeliciteerd, goed gedaan! Hopelijk kunnen jullie dit doorzetten op het veld in de 2e competitiehelft.

De veterinnen hebben zelf een aantal keren de zaal opgezocht en onderling gespeeld.

Al met al een prima zaalseizoen voor de LHC. Wij willen jullie bedanken voor jullie inzet, coaches en managers bedankt voor jullie begeleiding en trainers bedankt voor de trainingen.

Daarnaast is het goed om te weten dat de scheidsrechters allemaal in hun vrije tijd staan te fluiten om de wedstrijden in goede banen te leiden. Dank jullie wel.

Hetty voor de coördinatie, en Anneke voor het secretariële gedeelte. Het is altijd weer een hele organisatie. Wim en Julius voor het verzorgen van de outfits en ballen.

Tot slot en niet geheel onbelangrijk; de zaalhockeycommissie Lucia Turkenburg en Marike van der Ley. Ontzettend bedankt voor de organisatie en het regelen van alles. Mede dankzij jullie is het een mooi zaalhockeyseizoen geworden.

De Technische commissie