header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 

Informatie over Lochemse Hockey Club

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie

Bardienst (1)
Beleid (1)
Clubkleding (1)
Contributies (1)
De Club (1)
Gedragsregels (1)
G-Hockey (1)
Hockey voor Iedereen (1)
Huisregels Accommodatie (1)
Huisregels Bar (1)
Lidmaatschap (2)
Opzeggen lidmaatschap (1)
Organisatie (1)
Spelregels (1)
Sponsoring (1)
Statuten (1)


Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

De Club
Historie 

Historie

De Lochemse hockeyclub is in 1932 opgericht op inititatief van Jean Monod de Froideville, een jongen uit Indie die de tropische landbouwschool in Deventer bezocht. Hij kwam naar Lochem als geliefde van een van de dochters van de familie Derksen. Een groot gezin met kinderen uit twee huwelijken, de Sandmans en de Derksens, die samen al een mixed elftal op de been konden brengen. In 1934 werd de LHC lid van de KNHB. Men startte de competitie in 1934 met een heren en een damesteam. Zo`n 20 jongens en 15 meisjes. Momenteel bestaat de club uit 10 jongens-, 11 meisjes- en meerdere senioren teams. En niet te vergeten de benjamins en trimleden. Met als gevolg een ledental van ruim 625 en ondanks het dalende aantal hockeyers in de regio groeit de LHC nog steeds!

Het eerste 'veld' bestond uit het brede zandpad van de havezate Ampsen, daarna werd gespeeld in een weitje aan de Zutphenseweg, vervolgens op een stuk grasland aan de Veengoot.  Tegelijker tijd werd een nieuw speelveld in gebruik genomen, dat van de gemeente Lochem kon worden gehuurd. Het is het terrein aan de voet van de Paasberg waarop de club nog steeds speelt.

 

Na de oorlog werd de LHC pas eind vijftiger jaren echt actief. In 1960 werd 'de Keet' gebouwd met afzonderlijke kleedkamers voor dames en heren. Groei maakte in 1974 de bouw van een nieuw clubhuis noodzakelijk, waarna in 1991 het huidige gebouw met volwaardige keuken, materiaalruimten en opvallende architectuur werd geopend. Het unieke dak terras biedt pas vanaf 1996 uitzicht op een kunstgrasveld, voor een club van de omvang als de LHC een absolute noodzaak.