header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 

Informatie over Lochemse Hockey Club

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie

Bardienst (1)
Beleid (1)
Clubkleding (1)
Contributies (1)
De Club (1)
Gedragsregels (1)
G-Hockey (1)
Hockey voor Iedereen (1)
Huisregels Accommodatie (1)
Huisregels Bar (1)
Lidmaatschap (2)
Opzeggen lidmaatschap (1)
Organisatie (1)
Spelregels (1)
Sponsoring (1)
Statuten (1)


Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Hockey voor Iedereen
Hockey voor iedereen 
Kabouters (4/5-jarigen) en Benjamins (6-jarigen) Voor deze jongste jeugd wordt op zaterdagochtend van 08.30-09.15 een training verzorgd. (N.B. Als de groep te groot wordt, wordt een tweede groep van 9:15-10:00 gestart) Doel: op jonge leeftijd op een speelse manier kennis maken met het hockeyspel. Kabouters en Benjamins staan naast elkaar, maar in aparte groepen op het veld. Bij de kabouters worden vooral spelletjes gedaan, bij de benjamins wordt gestart met techniekoefeningen en komen alle onderdelen in speelse vormen terug. Wedstrijdjes worden nog niet gespeeld. Om in kleine groepjes te kunnen werken is er assistentie van jeugdspelers en -speelsters. 
Wanneer mag je meedoen? Als je 4 jaar bent en naar groep 1 gaat van de basisschool. Overigens zijn deze trainingen ideaal te combineren met trimhockey voor de ouders op dezelfde tijd op het andere veld…. (zie hieronder). 

F-jes (7- jarigen) De F-spelers trainen op de woensdagmiddag Het wordt nu iets serieuzer, de competitie komt in zicht. In de tweede helft van het seizoen wordt op zes zaterdagen een reeks wedstrijdjes (3 tegen 3) afgewerkt met clubs uit de regio. Het plezier in het spel staat voorop en met de spelregels wordt nog soepel omgegaan. Ondersteuning door ouders als spelleiders en coaches is in deze fase heel belangrijk. 

Mini’s: E-jeugd (ca. 8- en 9-jarigen) en 8D-jeugd (ca. 10-jarigen) De E-jeugd speelt in 6-tallen en neemt op zaterdagen deel aan de competitie met clubs uit de regio. De 8D-jeugd zet de volgende stap richting het elftalhockey en speelt met 8-tallen.

Jeugdelftallen (D ca. 11 jaar, C ca. 12 en 13 jaar, B ca. 14 en 15 jaar en A ca. 16 en 17 jaar) Vanaf 11 jaar en ouder wordt in elftallen gespeeld. Alle teams trainen twee keer per week en spelen op zaterdag een wedstrijd tegen clubs uit de regio. Ieder jaar organiseert de LHC een jeugdtoernooi voor de B, C en D elftallen. Teams uit het hele land kunnen hier aan deelnemen.

Senioren (vanaf 18 jaar) Er zijn op dit moment 2 Senioren teams. 1 Heren team en 1 Dames team. Vrijdagavond is de senioren trainingsavond. Na de trainingen is het in het clubhuis nog een paar uur gezellig druk. 

Veterinnen en veteranen De Lochemse Hockey Club kent een grote groep enthousiaste veterinnen (dames) en veteranen (heren). In alle groepen veterinnen en veteranen zijn nieuwe leden altijd van harte welkom. De leeftijdsgrens voor veterinnen is 30 jaar. Competitiewedstrijden worden op zondag gespeeld en woensdagavond is de trainingsavond. Gedurende het seizoen nemen de veterinnen deel aan een aantal hockey toernooien. Het hockeyseizoen wordt traditioneel geopend met het door de LHC georganiseerde WITTE WIEVEN TOERNOOI, een mixed-toernooi voor veterinnen, veteranen en trimmers. Vele veterinnen en veteranen zijn ook bij allerlei activiteiten binnen de vereniging betrokken en bekleden vele functies. 
   
Trimhockey Trimhockey is voor volwassenen, die gezellig met elkaar willen hockeyen zonder deel te nemen aan de wedstrijden georganiseerd door de KNHB. Wel kan aan vriendschappelijke toernooien worden deelgenomen. De Lochemse Hockey Club biedt aan trimhockeyers de mogelijkheid om op zaterdag- of zondagmorgen van 8.30 tot 9.45 uur, het hockeyspel te leren en te beoefenen. Het is niet verplicht om elke keer aanwezig te zijn. Tijdens het trimuur wordt er getraind in techniek, taktiek met als afsluiting een informeel wedstrijdje onderling. Er is respect voor elkaars nivo. Je bent lekker conditioneel en sportief bezig. Het plezier in het spelen met elkaar is belangrijker dan het winnen.